Vrienden van de Voetveren

Fiets een rondje met een pontje

De Vereniging Vrienden van de Voetveren stimuleert het gebruik van veerponten. Met name de voet- en fietsveren. Hieronder vindt u een aantal fietsroutes, waarbij u gebruik maakt van enkele veerponten. Voel u vrij om de tekst af te drukken en mee te nemen op uw fietstochten.

We hebben zelf fietsroutes ontwikkeld, en verder verwijzen we u naar fietsroutes die u op het internet kunt vinden. Verder zijn er natuurlijk boekjes met fietsroutes in de boekhandel te verkrijgen.


Door Vrienden van de Voetveren ontwikkelde fietsroutes

De door ons ontwikkelde fietstochten beginnen meestal bij een station. Maar u bent natuurlijk ook vrij om met uw eigen fiets te komen. De route is dan in zo'n geval vaak ook wel op een ander punt te beginnen.

We doen ons best, om de route zo goed mogelijk te beschrijven. Maar helaas kunnen we geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele fouten in de beschrijving. Mocht u onvolkomenheden in de routebeschrijving vinden, schroom dan niet om ons dat te melden op . Wij zijn u er dankbaar voor.

LET OP:
Sommige veerponten varen niet het hele jaar of niet alle dagen. Ook willen de tijden nog weleens wijzigen. Wilt u zekerheid, bel dan voordat u gaat fietsen even de veerbaas op. Of kijk eerst in het verenboekje dat de vereniging uitgeeft of kijk even op deze website onder het tabje "veerponten".
Fietstochten vanaf:

 

Fiets-/wandeltocht vanaf:

 

Fietstochten als inzending voor de wedstrijd in 2013
(inhoudelijk niet onder verantwoordelijkheid Vrienden van de Voetveren)
vanaf:
  • 341 km   Nederland (5,1 Mbyte) Inzending: Nora Averes
  • 45 km   Akkrum (0,9 Mbyte) Inzending: Cor Betjes
  • 45 km   Bolsward (0,9 Mbyte) Inzending: Harold Visser
  • 70 km   Deventer (4,1 Mbyte) Inzending: Nora Averes
  • 65 km   Gorinchem (1,4 Mbyte) Inzending: Arno van Aalst
  • 32 km   Grouw (1,1 Mbyte) Inzending: Henk de Graaff
[ naar boven ]

Door anderen ter beschikking gestelde fietsroutes

Op het internet zijn diverse fietsroutes te vinden die via n of meer pontje(s) lopen. Wij selecteerden de volgende voor u:
[ naar boven ]

Boekjes met fietsroutes

Naast de hierboven genoemde fietstochten (die u zelf kunt afdrukken) zijn er diverse boeken met fietstochten in de boekhandel verkrijgbaar. En daarvan willen wij u speciaal onder de aandacht brengen:

De serie boekjes Fietsen met Veerpontjes, vier boekjes met (lange) fietsroutes via veerponten. De vier boekjes beslaan samen vrijwel heel Nederland. De boekjes worden in eigen beheer uitgegeven door Fred van de Biezen in samenwerking met de Vereniging Vrienden van de Voetveren. Klik op de link om te weten hoe u dat boekje kunt bestellen.

[ naar boven ]

Niet vermelde fietsroutes

Weet u een een fietsroute langs een pontje (die op internet is te vinden), en wilt u deze kennis delen? Dan vinden wij het fijn als u die fietsroute aan ons mailt of opstuurt.

U kunt uw reactie sturen naar , of per post naar:
        W.J.Kusee
        Cortenhoeve 44
        2411 JN Bodegraven

[ naar boven ]