Vrienden van de Voetveren

Postzegels met een veerpont

Bij PostNL (het Nederlandse postbedrijf) kunt u zelf postzegels laten afdrukken. Rechts hiernaaSst ziet u een voorbeeld van een velletje postzegels, hier als voorbeeld met een veerpont in de provincie Groningen.

Wij hebben voor u uit iedere provincie een fraaie foto van een veerponten uitgezocht. Deze plaatjes kunt u downloaden naar uw eigen computer, en vervolgens gebruiken om er postzegels van te laten afdrukken. Lees verder hieronder hoe u de plaatjes kunt downloaden en hoe u deze verder kunt gebruiken om er postzegels van te laten afdrukken.

De prijs is iets hoger dan de prijs die u betaalt voor een normale postzegel. U kunt een velletje van 10 zegels laten afdrukken, of als u dat wilt ook een rol met 100 zegels. Het prijsverschil met een andere postzegel is niet zo groot. Begin 2017 kostte een velletje met 10 zegels 10,45 euro (inclusief verwerkings- en verzendkosten).

Voor iedere provincie een zegel

Uit iedere provincie in Nederland hebben we een fraaie foto van een veerpont uitgezocht. Hieronder ziet u de foto's. Klik met de muis op een foto om een grote foto in (een ander frame van) uw browser te zien.


Groningen

Friesland

Drenthe

Overijssel

Gelderland

Flevoland

Utercht

Noord-Holland

Zuid-Holland

Zeeland

Noord-Brabant

Limburg

 

Handleiding voor het afdrukken van postzegels

Wat moet u doen om een velletje of rol postzegels af te laten drukken en thuis gestuurd te krijgen? We noemen hieronder de acties die u moet uitvoeren.

 1. Download een plaatje vanaf onze website
  1. Klik met de linker muisknop op één van de voorbeelden hierboven. Deze verschijnt dan in groot formaat in een nieuw deel van uw browser.
  2. Klik vervolgens op die grote foto met uw rechter muisknop, en selecteer "afbeelding opslaan als...". (b.v. uw desktop, de map downloads of een andere map). Onthoudt de naam van die map.
  3. Let op, dat u niet de kleine foto van deze pagina downloadt, maar de grote foto (de grote foto, die in een nieuw frame in uw browser wordt geladen). De kleine foto heeft niet genoeg resolutie voor het afdrukken en is dus niet geschikt.
 2. Postzegels laten afdrukken bij PostNL
  1. Ga naar de website van PostNL.
  2. In drie stappen wordt u daarbij dooe het proces geleid om uw eigen postzegel te ontwerpen.
  3. Bij "Afbeleelding uploaden" kiest u voor het ontwerp dat u bij stap 1 op uw computer hebt gedownload.
  4. Het plaatje is waarschijnlijk te groot. Pak het met de muis bij de hoekpunten vast om het te verkleinen. Schuif daarbij met de muis eventueel ook de buitenrand van de postzegel zodanig, dat de foto goed binnen de getoonde rechthoek past. Pas op, dat de tekst en het logo ook binnen de rechthoek komt te staan.
  5. Kies vervolgens de rand, het plakmiddel (gegomd of zelfklevend), en de vorm.
  6. Kies het aantal velletjes of een rol met 100 zegels, en geef uw adresgegevens op.
  7. Rond de betaling af (betaling kan op de gebruikelijke manier via iDeal).
  8. Na een paar werkdagen wordt uw bestelling door PostNL naar het opgegeven adres verzonden.